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건강을위하여!/과일및채소

사과의 효능, 부작용과 주의점 by JS.파크

미국 의학매체 메디컬 뉴스 투데이를 통해 사과의 효능과 궁금증을 알아보도록 하겠습니다.

목차 : 1. 영양 2.건강 3.주의점,부작용 및 질문/답변
Nutritional information for apples

Apples
Apples contain almost no fat, sodium or cholesterol.

Apples deserve to be called "nutritional powerhouses". They contain the following important nutrients:

Health benefits of apples

A collection of research studies suggests that apples may well be one of the best foods people should add to their diet.

Apples can potentially:

Improve neurological health

Apples are good for neurological health. The fruit contains an antioxidant called "quercetin" which reduces cellular death caused by oxidation and inflammation of neurons, according to research conducted by G. Bureau and M. Martinoli at the University of Quebec.

Prevent dementia

Researchers at Cornell University conducted a study, published in the Journal of Food Science, which found evidence to suggest that apples may help "protect neuron cells against oxidative stress-induced neurotoxicity", which could reduce the risk of developing neurodegenerative disorders such as Alzheimer's disease.

Reduce your risk of stroke

A study involving 9,208 men and women showed that those who ate the most apples over a 28-year period had the lowest risk for stroke. The researchers concluded "the results suggest that the intake of apples is related to a decreased risk of thrombotic stroke."4

Lower levels of bad cholesterol

A group of researchers at The Florida State University stated that apples really are a "miracle fruit". They found that older women who ate apples everyday had 23% less bad cholesterol (LDL) and 4% more good cholesterol (HDL) after just six months.

Reduce the risk of diabetes

Apples could also help lower your risk of diabetes. A study involving 187,382 people found that people who ate three servings per week of apples, grapes, raisins, blueberries or pears had a 7% lower risk of developing type 2 diabetes compared to those who did not.

Ward off breast cancer

There is growing evidence suggesting that an apple a day may help prevent breast cancer, according to a series of studies conducted by prominent Cornell researcher Rui Hai Liu.

Liu said her research adds to "the growing evidence that increased consumption of fruits and vegetables, including apples, would provide consumers with more phenolics, which are proving to have important health benefits. I would encourage consumers to eat more and a wide variety of fruits and vegetables daily."

Risks and precautions

No serious side effects are linked to apple consumption.

Apple seeds contain contain cyanide, a powerful poison. Eating too many apple seeds can potentially be fatal. Apple seeds should not be consumed.

In addition, because apples are fairly acidic, they could be up to four times more damaging to teeth than carbonated drinks, according to a study led by Professor David Bartlett at the King's Dental Institute.5

Professor Bartlett said that "snacking on acidic foods throughout the day is the most damaging, whilst eating them at meal times is much safer. It's not what you eat it's how you eat it - an apple a day is good, but taking all day to eat the apple can damage teeth."

Apples - three frequently asked questions

Should I eat the apple peel? - Most of the fiber and antioxidants are in the peel, says Dianne Hyson, Ph.D., R.D.6, a research dietitian at UC Davis in the Department of Internal Medicine.

What about pesticides on the peel? - Dr. Hyson says "Despite public misperceptions, laboratories have consistently found very low levels - if any - of pesticide residues on the skin of apples."

I have type 2 diabetes, can I eat apples? - According to the American Diabetes Association7, "Apples are a nutritious food and you can still eat them even if you have diabetes." The Association reminds people to eat the peel and advises on buying small apples (2.5 inches in diameter).

Written by Joseph Nordqvist


1.영양가


사과의 영양가: 

사과는 우리나라 국민은 물론 전세계적으로 사랑 받고 있는 과일 중 하나 입니다.

'사과는 영양의 보고 집이다'라 불려도 과언이 아닐 정도로 엄청난 영양가를 함유하고 있습니다.


-비타민C: 강력한 천연 항산화제이며 몸의 면역력을 키워줄 수 있습니다.


-비타민 B 복합체(리보플라빈,티아민,비타민B-6): 이 비타민들은 적혈구, 신경계를 유지시켜주는데 주요한 역할을 합니다.


-식이섬유질: 질병을 예방하기도 하며 피에 나쁜 콜레스트롤이 많아 지는 것을 예방해줍니다.


-phytonutrients 파이토뉴트리언트: 식물성 생리활성물질로 식물만이 가지고 있는 영양소를 말합니다. 사과는 폴리페놀릭 요소 즉, 폴리페놀이 풍부하며 사과안에 들어가 있는 식물성 생리활성물질들이 프리라디칼(활성산소=산화)의 나쁜 영향으로 부터 보호해 줍니다.


-미네랄(칼슘,포타슘(=칼륨),포스포러스)


2. 건강에 이로운 점


신경계 건강을 개선

사과는 신경계에 좋습니다. 사과는 항산화물질인 quercetin 퀘세틴 이 함유되어 있습니다. 퀘세틴은 산화와 뉴론의 염증으로 인한 세포의 죽음을 줄입니다.


치매를 예방

Cornell 대학에서 연구한 결과를 Journal of Food Science에 내놓았는습니다. 연구결과에 따르면 사과가  산화스트레스 유도성 신경독성으로 부터 뉴론 세포들을 보호하는데 이는 알츠하이머병과 같은 신경병성 질병의 리스크를 줄일 수 있습니다. 


뇌졸증 위험 감소

9,208명의 남녀가 28년이상 사과를 먹었다라는 연구결과에서 연구원들은 사과의 섭취가 뇌혈전의 위험을 감소시킨다고 결론지었습니다.


낮은  나쁜 콜레스테롤 수치

플로리다 주립대학 연구에 따르면 사과는 '기적의 과일'이라고 한다. 연구원들은 매일 사과를 먹은 여성들이  23%정도 낮은 수치의 나쁜 콜레스톨의 수치와 4%의 좋은 콜레스테롤 수치의 변화를 6개월이라는 짧은 기간에 놀라운 변화를 보였다고 전했다.


당뇨의 위험 감소

187,382명의 사람들이 참가한 연구에 따르면 일주일에 3개의 사과,포도,건포도,블루베리 혹은 배를 먹은 사람들이 그렇지 않은 사람들과 비교해 7퍼센트의 타입2당뇨를 위험률 감소를 보였다.


유방암을 예방

오늘날 하루에 한번 사과를 먹는 것이 유방암을 막는다라는 증거가 늘어나고 있다. 잘알려진 (저명한) 코넬 연구원 Rui Hai Liu 은 "다양한 사과를 포함한 과일,채소를 먹는 것은 사람로하여금 페놀릭을 제공받으므로 사람들에게 유익하다. 소비자들이 다양한 과일과 채소를 매일 먹기를 권장한다" 라고 전했다.



3.부작용과 주의점 질문/답변


부작용: 사과는 완전히 심각한 부작용이 없다. 하지만 사과의 씨는 cyanide (시안화물=청산가리)라는 강한 독이 있다. 많은 사과씨를 섭취하는 것은 잠재적으로 건강에 치명적일 수 있다. 사과씨는 먹어서는 안된다.


Q.사과 껍질은 먹어도 되는가?

답변: 대부분의 섬유질과 천연항산화제가 껍질에 있다 먹어도 된다- Dianne Hyson


Q.사과 껍질에 있는 살충제,농약은 어떻게 할건가?

답변: 사람들의 걱정과 다르게 연구소는 살충제와 농약이 나와도 아주 미미한 정도다.


Q.나는 타입2당뇨가 있는데 사과를 먹어도 되는가? 

답변: 사과는 영양가있는 음식이기에 당뇨가 있어도 먹어도 된다. 협회에서는 사과껍질을 함께 먹는 것을 권장하며 작은 사과를 사먹는 것을 권유한다. 2.5 inches in diameter (=6.35cm)


사과씨 절대 드시지 마시고 껍질채 사과먹기! 

사과 드시고 힘내세요!