본문 바로가기

건강을위하여!/과일및채소

슈퍼푸드 브로콜리의 효능 by JS.파크

미국 의학뉴스매체 메디컬뉴스투데이 에서 퍼온 글을 토대로 브로콜리의 효능을 써내려가 봅니다.   http://www.medicalnewstoday.com/articles/266765.php

What are the health benefits of broccoli?

Over recent years researchers all over the world have identified a wide range of therapeutic properties associated with broccoli. So, apart from being a nutritional powerhouse, what other health benefits does broccoli provide?

Research reveals that broccoli can:

Prevent osteoarthritis - a British study revealed that broccoli contains a compound called sulfophane which may help fight osteoarthritis3 - sulforaphane can block cartilage-destroying enzymes by intercepting a molecule that causes inflammation.

Protect your skin against the effects of UV light - broccoli may help prevent skin cancer, not by eating it though, but by applying it directly to the skin. An article in the Proceedings of the National Academy of Sciences found that the damaging effects of UV (ultraviolet) radiation can be appreciably reduced with the topical application of a broccoli extract.4

Reverse diabetes heart damage - eating broccoli promotes the production of enzymes that help protect heart blood vessels5 and reduce the molecules that damage them.

Reduce cancer risk - eat broccoli just three times each month and you could potentially reduce the chance of developing bladder cancer6 by around 40 percent, according to experts at the Roswell Park Cancer Institute in Buffalo, USA.

Eating broccoli linked to less cancer risk - just don't overcook it

Broccoli in a dish 2
Lightly steam broccoli to reap
optimum health benefits, or eat it raw.

There is an enzyme in broccoli called myrosinase which can reduce the risk of developing cancer. The enzyme works by changing sulfur-based chemicals found in broccoli (called glucosinolates) into isothiocyanates (other sulfur-containing chemicals), which have anticancer properties.

However, if broccoli is overcooked it can undermine the beneficial effects of this enzyme, according to researchers at the University of Illinois who published their findings in the peer-reviewed journal Nutrition and Cancer.

Therefore, to really get the most out of this vegetable, you should try to steam broccoli lightly7.

You can also eat broccoli raw to gain maximum benefit.


영어->한국어 번역


브로콜리의 질병에 관련된 효능

위 메디컬뉴스투데이에 따르면 브로콜리는 


1.골관절염을 예방

 영국 연구에 따르면 sulfophane 설포페인이라는 골관절염에 맞써싸우는 콤파운드(화확체)가 함유되어 있다고 합니다.


2.UV light 즉 자외선으로 부터 피부를 보호하는 효과

 브로콜리를 먹어서 자외선으로 부터 피부를 보호하는 것이 아니라 브로콜리를 직접적으로 얼굴에 바르면 그 효과를 볼 수 있다고 합니다.


3. 당뇨로 인한 심장병을 역전 

브로콜리는 체내에 심혈관heart blood vessels를 보호하는 효소의 생성을 촉진하여 심혈관을 공격하는 것들을 막아낼 수 있게 돕는다고 합니다.


4.암에 걸릴 확률을 낮춘다

브로콜리를 매달 딱 3번씩만 먹어도 잠재적인 bladder cancer 방광암의 발병을 약 40퍼센트 정도 낮출 수 있다고 Rosewell Park 암연구소에서 발표하였습니다.



브로콜리를 먹는 것은 암에 걸릴 확률을 낮춘다- 너무 오래 익히지만 말라



브로콜리에는 myrosinase 미로시나이제 라는 암발병을 낮추는 효소가 있는데 이 효소는 너무 오래 익히거나 하면 효소의 좋은 영향을 낮추게 만든다고 합니다. 그러니 브로콜리를 제대로 드실려면 살짝 익혀드시는 것이 좋다고 합니다.

먹는방법

1.'우리나라에서는 브로콜리를 삶아서 초고추장 양념과 함께 먹기도 하는 데 정말 맛있습니다' 라고 말하고 싶지만 초고추장에 들어간 양념과 조미료,소금이 많기 때문에 생으로 먹는 것을 추천합니다ㅠㅠ 

2. 오므라이스,카레등에 넣어서 먹는다. (저는 이게 제일 무난하고 맛있다고 생각합니다)

3.샐러드를 해서 드시는 것도 좋습니다. 샐러드 소스 및 양념(?)은 적당히 섭취 하시길 바랍니다.

아래 사이트를 이용해서 브로콜리 다양하게 먹는 법을 찾으시면 더 좋을 것 같습니다.

http://food52.tumblr.com/post/70917527797/steamed-broccoli-is-boring-read-more-a-few



고르는 법:질좋은 브로콜리는 봉오리가 꽉 다물어져 있고 중간이 볼록한 것입니다.

보관방법 및 기간

3일정도가 맥시멈 최대이며 그냥 놔두면 꽃이 필 수 도 있기 때문에 살짝 삶아서 락엔락 같은 용기에 냉장보관하시길 바랍니다.
 
삶는법:  끓는 물에 소금을 약간 넣고 줄기부터 넣어 삶으면 비타민 C의 손실을 최대한 줄일 수 있습니다. 그러나 위에 메디컬뉴스투데이에서 나온 것 과 같이 살짝 익히시길 바라겠습니다.


브로콜리의 기운이 느껴져!!

한달에 세번만 먹어도 건강해 집니다!


브로콜리 드시고 건강해지세요! 화이팅

다음 포스트에는 아래 사이트에 나와있는 브로콜리 다양하게 먹는 법을 번역해 올려 볼까합니다.http://food52.tumblr.com/post/70917527797/steamed-broccoli-is-boring-read-more-a-few